Indien het uw eerste bezoek is leggen we kort even uit hoe alles te werk zal gaan. Na de uitleg gaat u zelf uw baby uitkleden. Daarna gaat u uw baby voorzien van een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens doen we samen de drijfring om en doen we uw baby in het badje. U staat naast of zit bij het badje om uw baby aan te moedigen, vertrouwen te geven en te genieten.
We verwachten dat u als ouder gedurende de float sessie ten aller tijden bij uw baby blijft. De laatste minuten van de sessie kunnen we de bubbels aan doen. We beslissen per baby of we de bubbels aanzetten tijdens het floaten. De bubbels zijn nog intensiever voor uw baby. Het kan dus zijn dat we pas bij uw 2e of 3e bezoek de bubbels aanzetten tijdens.
Het wordt sterk aangeraden ons advies op te volgen wanneer wij aangeven om uw baby uit het water te halen. We wachten niet tot uw baby huilt, maar letten goed op de lichaamstaal en weten, door onze ervaring, wanneer uw baby moe is geworden van het floaten. Uw baby ontvangt ook nog een massage en we willen voorkomen dat uw baby overprikkelt raakt.
Na het floaten gaat uw baby uit het bad en droogt u uw baby af en doet u een luier om. Hierna starten we met de babymassage. Onze ruimte in ingericht als “snoezelruimte” waarbij alle zintuigen geprikkeld worden dmv projectie, geluiden, geur dmv verdamping van etherische olie, tactiele prikkels, …